top of page

JESPER LYNGHUS

Kommunikation

14. februar 2015

Min ven og faste samarbejdspartner gennem 30 år, filminstruktøren Finn Nørgaard, blev skudt og dræbt udenfor kulturhuset "Krudttønden" af en ung mand lørdag den 14. februar 2015.

 

I et forsøg på at skabe mening i den galskab, der tog Finn fra os, skabte vi i dagene efter drabet "Finn Nørgaard Foreningen", som har til formål at hjælpe børn og unge med problemer.

 

Støtten til "Finn Nørgaard Foreningen" har været overvældende. Vi kan ikke have, at vrede unge mænd går rundt og skyder i gaderne. Vi er nødt til at finde svaret på, hvorfor vores trygge, rige samfund har mennesker gående rundt, som har så lidt at tabe, at de er villige til at begå mord. Foreningen skænker hvert år den 14. februar et beløb til nogen, der gør en forskel for utilpassede unge.

 

Jeg får aldrig Finn tilbage, men jeg kan hjælpe med at fortsætte hans arbejde. Det kan vi alle.

Finn havde kun foragt tilovers for uretfærdighed og undertrykkelse. Som filmmand vendte Finn sig til utilpassede unge og beskrev deres historier, med kærlighed og respekt. Finn gjorde en forskel for alle de mennesker, han mødte. Han var en handlingens mand, hvilket han beviste, da han forsøgte at standse attentatmanden den 14. februar 2015. I foreningen forsøger vi at vise, at alle - også du - har et handlerum. Lad os bruge det.

 

Se mere på  finn-nørgaard.dk

 

bottom of page